Ontdek de voordelen van een live webinar

In deze tijden is verbondenheid belangrijker dan ooit. Met een live webinar op een prachtige locatie toonden wij op 8 december dat verbinden ook nu mogelijk is. In Stadstheater Zoetermeer lieten we samen met WebinarGeek zien hoe een live webinar eruit kan zien. De stoelen bleven leeg, maar we bereikten toch een groot aantal mensen. En we zoomden in op de mogelijkheden voor jouw eigen evenement. Zo wierpen we een blik op hoe je, je gasten toch de beleving kan geven die je voor ogen hebt

Kijk het live webinar van 8 december terug

Ontdek de voordelen van een live webinar

Wil jij het offline evenement dat je georganiseerd hebt niet annuleren? Of wil je van 2021 gewoon hét jaar van het online event maken voor jouw bedrijf? Ontdek dan snel de voordelen van een live webinar:

  • Online events zijn betaalbaar (vervoer, catering en aankleding blijven meestal achterwegen).
  • Je hebt minder personeel nodig (want er hoeven geen jassen worden aangenomen of auto’s te worden geparkeerd).
  • Je vergroot je bereik en je verlaagt de drempel voor je bezoekers.
  • Het is makkelijk om met de juiste tool en mediapartner een mooi evenement in te richten: eenvoudiger dan bij een offline event.
  • Met een live online event creëer je betrokkenheid van je deelnemers.

Zo groot kan je bereik zijn

Met een live webinar heb je de tools in handen om je publiek te vergroten. Je kunt over de hele wereld interessante connecties maken en je markt vergroten. En je kan met een live webinar op een laagdrempelige manier je potentiële klanten uit het buitenland bij je evenement betrekken. Zeker als je gewend bent om offline evenementen te organiseren en mensen uit te nodigen op een locatie, gaat met de mogelijkheden van digitale communicatie een wereld voor je open.

Verschillende soorten webinars

De meest flexibele en interactieve webinar is de hybride webinar. Een deel van het webinar vindt dan offline plaats en een deel online. Met enkele interactieve oplossingen creëer je verbondenheid tussen de groep die het webinar thuis volgt en de groep die live op locatie is.

Een andere oplossing voor je webinar: neem een deel vooraf op en combineer dit met een live-moment waarbij je bijvoorbeeld vragen van de deelnemers beantwoordt. Dit soort webinars zijn goed te sturen en geven toch een ‘live’ gevoel. Wij merken dat deze steeds populairder worden.

Wil je vooral gemak en is interactie niet zo belangrijk? Dan zijn er altijd nog de onbemande webinars. Maar ja, die zijn een stuk minder interactief en hebben niet het gevoel dat je ergens live aanwezig bent. En juist dat ergens ‘bij’ zijn creëert betrokkenheid van je deelnemers.

Interactie en beleving staan nog steeds centraal

Je bent natuurlijk vrij om de inhoud van je webinar helemaal zelf te bepalen. We kunnen wel met je meedenken. Bijvoorbeeld over hoe je je inhoudelijke programma in goede blokken opdeelt, die ook voor online geschikt zijn. Daarbij praten we over onze ervaringen met het concentratievermogen van de ‘thuisdeelnemers’.

Voor een succesvol evenement is interactie belangrijk. De beleving van de bezoeker wordt mede bepaald door de mate waarop hij zich verbonden voelt met de andere aanwezigen en de sprekers. Omdat interactie met het publiek niet vanzelfsprekend is bij een webinar (ten opzichte van een online evenement), denken we daar van tevoren over na. En maken we momenten waarop die interactie plaats kan vinden. Dat kan dan een poll, een quiz of een Q&A zijn, bijvoorbeeld. De deelnemers geven live antwoorden of stellen vragen. De presentator kan daar tijdens het online event op inspelen.

Succesvolle verbinding in 2021

Wij verzorgen ook in 2021 live webinars met professioneel camerawerk en een betrouwbare verbinding. Bovendien denken wij met je mee over de invulling van je evenement, zodat de beleving optimaal is. Dat doen we op basis van onze jarenlange ervaring met online evenementen. Wil je zien hoe jouw evenement online kan plaatsvinden?

Neem contact met ons op!